Svet ritmov /Jaka Strajnar

25,00 €

SVET RITMOV
Aktivnosti, ritmi in skladbe za cajon, lastne inštrumente in druga tolkala
Prenovljena in razširjena izdaja
Knjiga Svet ritmov je namenjena vzgojiteljem,... prikaži cel opis izdelka

Proizvajalec: Jaka Strajnar

Zaloga: na zalogi

V košarico

SVET RITMOV

Aktivnosti, ritmi in skladbe za cajon, lastne inštrumente in druga tolkala

Prenovljena in razširjena izdaja

Knjiga Svet ritmov je namenjena vzgojiteljem, učiteljem, glasbenim pedagogom in tudi staršem, ki bi želeli ritem vključiti v vsakdanje dejavnosti v vrtcu, šoli, glasbeni šoli ali doma.

Uporaba ritma je v knjigi predstavljena z naslednjimi tolkali: s cajonom, z lastnimi inštrumenti ter drugimi tolkali (djembe, conge, bongosi, bobni …)

Na začetku so opisane osnovne tehnike igranja na omenjena tolkala.

V nadaljevanju pa je knjiga razdeljena na tri poglavja:

- Aktivnosti: poglavje vsebuje sedem osnovnih glasbenih aktivnosti, tem pa so dodane še številne nadgradnje, ki omogočajo razširitve in stopnjevanje težavnosti osnovnih aktivnosti.

- Osnovni ritmi: poglavje vsebuje enajst ritmov, ki so predstavljeni s tabelami in notnim zapisom. Ritmi vsebujejo tudi različne razširitve (petje ob ritmični spremljavi, dvoglasni ritmični vzorci, prehodi) in tako predstavljajo tudi pripravo na naslednje poglavje.

- Skladbe: poglavje vsebuje dvanajst skladb, ki so namenjene skupinskemu muziciranju ter izvajalski praksi. Pisane so v dveh glasovih, pri čemer lahko en glas izvaja več otrok in so tako primerne za celoten razred oz. skupino. Skladbe so pisane v različnih ritmih (pop/rock, twist, cha cha cha, calypso, valček …) in vsebujejo tudi dele, ki so namenjeni improvizaciji. Za lažje učenje pa so na spletu dostopni tudi videoposnetki vseh skladb.

 

Knjiga obsega 76 strani.

2 leti
garancije na
skrbno izbrana glasbila