BEREM NOTE, IGRALNE KARTE

19,50 €

BEREM NOTE je igra s kartami, s katero se na nov in zabaven način mimogrede naučimo prepoznavanja notnega zapisa. Namenjena je glasbenim začetnikom vseh starosti, posebno primerna pa je za otroke, ... prikaži cel opis izdelka

Zaloga: na zalogi

V košaricoNavodila za igro

BEREM NOTE je igra s kartami, s katero se na nov in zabaven način mimogrede naučimo prepoznavanja notnega zapisa. Namenjena je glasbenim začetnikom vseh starosti, posebno primerna pa je za otroke, ki jim običajen način podajanja glasbene teorije ne diši preveč in jih odvrača od celovitega učenja glasbe, kar vključuje tudi to osnovno pismenost. Igra temelji na principu znane in enostavne igre Črni Peter v kateri se zbirajo pari kart. Par tvorita ton zapisan v notnem črtovju in ton zapisan z besedo oz. črko. V igri BEREM NOTE je za uspešno pot do cilja pomembno, da znamo brati notni zapis in tako uspeh v igri ni odvisen samo od sreče. Seveda si začetniki branja not pomagajo s Pripomočkom za razpoznavanje not v katerem so navedena imena vseh tonov in njihov zapis v notnem črtovju. Otroci zelo hitro samostojno berejo notni zapis in tega pripomočka ne uporabljajo več. Igra pa je še vedno zanimiva, četudi je njen učni cilj doseže. Pri hiši je tako v uporabi še leta za preživljanje družabnih uric. V šolah pa si otroci z njo krajšajo čas v popoldanskem varstvu.

V kompletu je 107 kart in sicer set violinski ključ, set basovski ključ in set višaji nižaji. Da jih lažje ločimo med sabo so seti v različnih barvah. Komplet vključuje še Navodila in Pripomoček za razpoznavanje not v katerem so barvno ločeno prikazani vsi toni iz posameznega seta kart.

Igra BEREM NOTE je primerna kot družabna igra, tako za glasbene in osnovne šole, v smislu didaktičnega pripomočka učiteljem, kot za domačo uporabo. Po naših izkušnjah se otroci s kartami z veliko večjim veseljem in hitreje naučijo branja not, kot pri klasičnem, suhoparnem učenju na pamet. 

http://www.forte-sp.si/img/cms/NAVODILA_POMOC_splet_SLO.pdf2 leti
garancije na
skrbno izbrana glasbila