Alpe Adria orkester klarinetov

Prijave so zaključene.

Alpe Adria orkester klarinetov - dirigent Boštjan Dimnik in mentor Jure Hladnik

13. in 14. 11. 2021

Dvorana Župnišča Mengeš (Trdinov trg 9, 1234 Mengeš)

Alpe Adria orkester klarinetov bo potekal pod vodstvom dirigenta Boštjana Dimnika in mentorja  Jure Hladnika in je namenjen vsem klarineti- stom, ki si želijo spoznati s tovrstno literaturo in  načinom igranja v orkestru.  

Alpe Adria orkester klarinetov bo imel mednarodno zasedbo, saj ga bodo sestavljali klarinetisti  treh dežel Slovenije, Avstrije in Italije. V orkestru  bodo sodelovali ugledni slovenski in mednarod- ni profesorji, solisti in Yamaha artisti, ki bodo  pod njihovim mentorstvom vodili člane orkes- tra. Namen orkestra je, da se pojavi tudi na med- narodnih odrih zato bodo vsi člani, ki bodo tokrat  sodelovali v orkestru vabljeni tudi na mednarodne projekte v prihodnje v sklopu Alpe Adria orkester  klarinetov ali Yamaha Music simfonični pihal- ni orkester. Vsi prijavljeni kandidati bodo prejeli  notno gradivo v PDF obliki tako, da se boste lahko predhodno dobro pripravili. Program bo zelo zanimiv in raznolik.  

Orkester bo obsegal 2 vaji, generalko in zaključni koncert. Koncert bo posnet in ga bo možno prejeti v digitalni obliki. 

Predstavitev vseh Yamahinih modelov klarinetov

• prisotnost vrhunskih Yamahinih tehnikov, serviserjev 
• testiranje vseh modelov klarinetov Yamaha (francoski in nemški sistem) 
• testiranje Licostini, Gleichweit, Vandoren ustnikov, ki se odlično ujemajo v kombinaciji z Yamahinimi klarineti. 
• testiranje ostalega potrošnega materiala jezičkov, objemk, nalepk itd.

2 leti
garancije na
skrbno izbrana glasbila