Seminar za glasbene cevi, Jaka Strajnar

Prijave so zaključene.

16. 10. 2021, od 9.00 do 12.30

Dvorana župnišča Mengeš (Trdinov trg 9, 1234 Mengeš)

Jaka Strajnar
akademski glasbenik tolkalec in profesor tolkal

Jaka Strajnar (1978) je akademski glasbenik tolkalec in profesor tolkal. Leta 2005 je diplomiral  na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani, jazz tolkala pa je tudi študiral na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu. Izpopolnjeval se je pri  različnih evropsko in svetovno priznanih glasbenikih in pedagogih. Je avtor številnih strokovnih  knjig in priročnikov.

Kot predavatelj po Sloveniji in tujini izvaja številne delavnice, seminarje ter team buildinge Za otroke v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah ter študente na fakultetah pripravlja in vodi tolkalne delavnice, za vzgojitelje, učitelje ter profesorje pa izvaja delavnice in seminarje, ki so namenjene strokovnemu izpopolnjevanju, uporabi cajona, glasbenih cevi (Boomwhackers) ter telesnih tolkal v vzgojno-izobraževalnem procesu.

Za podjetja in kolektive izvaja team  buildinge, na katerih udeleženci spoznajo, doživijo in uporabljajo  Boomwhackers (sln. uglašene glasbene cevi) so  plastične cevi različnih dolžin in barv. Vsaka dolžina in barva cevi je uglašena na določen ton, kar  omogoča izvajanje različnih kombinacij melodij  in akordov. S številnimi načini igranja proizvaja- mo raznolike zvoke in tako lahko tvorimo ritmično ter melodično spremljavo. Zaradi preprostosti igranja so glasbene cevi izjemno uporabne na  vseh nivojih izobraževanja.

Na seminarju boste spoznali osnovno in  napredno tehniko igranja na glasbene cevi, uporabo glasbenih cevi pri delu z otroki, aktivnosti za  krepitev otrokove koordinacije in koncentracije, tvorjenje melodičnih vzorcev, izvajanje akordičnih spremljav in različnih kompozicij, dirigiranje in improvizacijo z glasbenimi cevmi. 

V sklopu seminarja bo predstavljena literatura in vsi modeli glasbenih cevi po znižanih  cenah. Seminar je namenjen strokovnim delavcem  v vzgoji in izobraževanju in drugim, ki bi želeli aktivno uporabljati glasbene cevi. 

Seminar bo vodil Jaka Strajnar, akademski glasbenik tolkalec in profesor tolkal.

 

Seminar traja 4 šolske ure. Cena na udeleženca znaša 40 €. Število udeležencev je omejeno.
Prijave sprejemamo preko
tukaj.

2 leti
garancije na
skrbno izbrana glasbila