Seminar za klarinet, Massimiliano Miani klarinet

Prijave so zaključene.

13. in 14. 11. 2021

Glasbena šola Mengeš, dvorana (Trdinov trg 8, 1234 Mengeš)

Massimiliano Miani
solo klarinet Slovenske FilharmonijeMassimiliano Miani

Massimiliano Miani je diplomiral na tržaškem glasbenem konservatoriju z najvišjo oceno »cum laude« v razredu Milana Řeřicha na italijanskem švicarskem konservatoriju v Luganu.
Klarinet je študiral tudi pri Lorenzu Guz- zoniju, Martinu Spangenbergu, Thomasu Friedliju  in komorno glasbo pri Piernarcisu Masiju. 
Od leta 2006 do 2008 je bil solo klarinet Simfoničnega orkestra Furlanije-Julijske krajine.  Od leta 2008 je solo klarinet Orkestra Slovenske fil- harmonije. Igral je tudi z Londonskim kraljevskim  filharmoničnim orkestrom, Orkestrom Maggio Musicale Fiorentino iz Firenc, Orkestrom Rome  of Rome, Orkestrom G. Verdija in Tržaškim filhar- moničnim orkestrom, Haydnovim simfoničnim  orkestrom iz Trenta in Bolzana, Filharmoničnim  orkestrom G. Verdija iz Salerna, Ansamblom Nuo- vo Contrappunto, Ansambel Slowind, pod taktirko  dirigentov kot so: Dutoit, Fedoseyev, Gergiev, Ju- rowski, Marriner, Mehta, Muti, Oren, Valčuha.  
Bil je večkrat nagrajen na državnih in  mednarodnih tekmovanjih za klarinet in ko- morno glasbo. Med drugimi je kot solist igral s  Simfoničnim orkestrom Slovenske filharmonije,  Simfoničnim orkestrom radia Bratislava, Sim- foničnim orkestrom Furlanije Julijske krajine,  Simfoničnim komornim orkestrom Praške, Ko- mornim orkestrom »F. Busoni«.  
Kot solist je nastopil pri Stingu in orkestru Slovenske filharmonije v okviru SIMMPONICITY TOUR 2011 (Monte Carlo, Nimes, St. Malo du Bois, Lyon, Ljubljana). 
Massimiliano Miani je Yamaha artist in igra klarinet model Yamaha YCL - CSG III.

2 leti
garancije na
skrbno izbrana glasbila