Kategorije

Cajon

Cajon

Aktivni filtri

 • Cajon – slovenska šola cajona / Jaka Strajnar
  Hitri pogled

  Cajon – slovenska šola cajona / Jaka Strajnar

  20,00 €
  Cajon (šp. škatla ali zaboj) je tolkalni inštrument kvadratne oblike, na katerem se sedi in hkrati igra z rokami. Njegova popularnost strmo narašča, saj zelo uspešno nadomešča komplet bobnov, zlasti v akustičnih zasedbah. Šola je namenjena vsem, ki bi želeli spoznati osnove igranja na cajon, ter tistim, ki bi želeli zgolj nadgraditi svojo tehniko igranja. Osnove so predstavljene tako opisno kot tudi slikovno in omogočajo zaresučinkovit način učenja. Video posnetki vseh ritmov in vaj se zato nahajajo na spletu. Za boljšo predstavo pa so vsem ritmom dodani tudi glasbeni predlogi, ob katerih lahko izvajate obravnavane ritme. Kot nadgradnjo pa šola ponuja uporabo shakerja, metlic in rodsev ter uporabo različnih prehodov, ki jih lahko vadite z dodanimi play-alongi. Pedagoško oblikovana šola tako ponuja celosten vpogled v igranje cajona, hkrati pa omogoča vsem zainteresiranim hitro učenje in seveda uživanje ob igranju tega čudovitega inštrumenta!
 • Svet ritmov /Jaka Strajnar
  Hitri pogled

  Svet ritmov /Jaka Strajnar

  25,00 €
  SVET RITMOV
  Aktivnosti, ritmi in skladbe za cajon, lastne inštrumente in druga tolkala
  Prenovljena in razširjena izdaja
  Knjiga Svet ritmov je namenjena vzgojiteljem, učiteljem, glasbenim pedagogom in tudi staršem, ki bi želeli ritem vključiti v vsakdanje dejavnosti v vrtcu, šoli, glasbeni šoli ali doma.
  Uporaba ritma je v knjigi predstavljena z naslednjimi tolkali: s cajonom, z lastnimi inštrumenti ter drugimi tolkali (djembe, conge, bongosi, bobni …)
  Na začetku so opisane osnovne tehnike igranja na omenjena tolkala.
  V nadaljevanju pa je knjiga razdeljena na tri poglavja:
  - Aktivnosti: poglavje vsebuje sedem osnovnih glasbenih aktivnosti, tem pa so dodane še številne nadgradnje, ki omogočajo razširitve in stopnjevanje težavnosti osnovnih aktivnosti.
  - Osnovni ritmi: poglavje vsebuje enajst ritmov, ki so predstavljeni s tabelami in notnim zapisom. Ritmi vsebujejo tudi različne razširitve (petje ob ritmični spremljavi, dvoglasni ritmični vzorci, prehodi) in tako predstavljajo tudi pripravo na naslednje poglavje.
  - Skladbe: poglavje vsebuje dvanajst skladb, ki so namenjene skupinskemu muziciranju ter izvajalski praksi. Pisane so v dveh glasovih, pri čemer lahko en glas izvaja več otrok in so tako primerne za celoten razred oz. skupino. Skladbe so pisane v različnih ritmih (pop/rock, twist, cha cha cha, calypso, valček …) in vsebujejo tudi dele, ki so namenjeni improvizaciji. Za lažje učenje pa so na spletu dostopni tudi videoposnetki vseh skladb.

  Knjiga obsega 76 strani.
 • The Cajon World / Jaka Strajnar
  Hitri pogled

  The Cajon World / Jaka Strajnar

  20,00 €
  Skladbe so napisane v številnih glasbenih stilih (pop, rock, soca, blues, samba, jazz waltz …).
  Za krepitev kreativnosti in razvoja improvizacije je v večini skladbah prisoten tudi solo del (Open part), kjer izvajalci drug za drugim igrajo svoj solo ali fill. Open del se zato lahko večkrat ponovi.
  Za lažjo predstavo in učinkovitejše učenje so vse skladbe tudi video posnete in dostopne na spletu.
  Poleg atraktivnih koncertnih izvedb so skladbe tudi odlično učno gradivo, saj vsebujejo dejansko vse tehnike in načine igranja, ki se jih uporablja pri igranju na cajon. Zbirka je sicer v angleškem jeziku, vsebuje pa standardno notacijo in je tako razumljiva vsem.
  Igranje v skupini je izredno zabavno in motivirajoče. Uživajte v tem!

 • FANTASTIČNI ORKESTER / Jaka Strajnar
  Hitri pogled

  FANTASTIČNI ORKESTER / Jaka Strajnar

  30,00 €

  NA KRATKO O KNJIGI Knjiga vsebuje več kot sto vzorcev, ki jih izvajamo z lastnimi inštrumenti in šolskimi potrebščinami.
  Vzorce v knjigi se lahko izvaja na najrazličnejših mizah v šoli ali doma. Z dosledno uporabo vsebin v tej knjigi boste lahko dosegli izjemne rezultate tudi na področju otrokovih motoričnih spretnosti in glasbenih dispozicij.
  Knjiga je razdeljena na številna poglavja in v vsakem poglavju je predstavljen določen predmet ali del telesa, ki ga uporabljamo pri igranju, npr. Roke, Zvezek, Svinčnik in ravnilo …
  Vsako poglavje je razdeljeno na tri težavnostne stopnje:
  OSNOVE – začetna stopnja: tukaj so prestavljene osnovne tehnike igranja in začetni lahki vzorci, namenjeni otrokom za uvodno spoznavanje z določenim inštrumentom. Vzorci so v tem poglavju zapisani v tabeli.
  KORAK NAPREJ – nadaljevalna stopnja: tukaj so predstavljeni nadaljevalni vzorci (tudi daljši vzorci in ritmi) ter nove tehnike igranja, ki se jih lahko vključi v izvajanje. Vzorci so v tem poglavju zapisani v tabeli in z notnim zapisom.
  STOPNICA VIŠJE – nadgradnja: tukaj so predstavljeni daljši enoglasni in dvoglasni vzorci ali kombinacija vzorcev, ki sestavljajo potek daljših skladb, v katere se lahko vključuje tudi improvizacijo. Vzorci so v tem poglavju zapisani z notnim zapisom.
  Na spletu se nahajajo tudi videoposnetki vseh vzorcev iz knjige in glasbeni predlogi ob katerih lahko izvajate vzorce.
  Knjiga obsega 60 strani.