Kategorije

V podjetju Melodija glasbila d.o.o. smo za leto 2023 pripravili nekaj povsem unikatnega v slovenskem glasbenem prostoru. Po več zaporednih letih uspešnega delovanja našega izobraževalnega sistema smo projekt Muziciraj z Melodijo razširili v prvi mednarodni festival, Festival Alpe Adria, klarinet 2023.

Cilj festivala je izobraževanje in povezovanje z vrhunskimi umetniki, številni koncerti z evropsko in slovensko uveljavljenimi solisti, predavatelji iz celotne Evrope in Slovenije. Spremljevalni program bo ponujal velik nabor in možnost preizkusa vrhunskih klarinetov proizvajalca Yamaha Music Europe. Za
dodatno strokovno podporo bo prisotna na dogodku tudi vodja Yamahinih servisov Marlene Leuchtmann. Namen festivala je omogočiti vsem zainteresiranim klarinetistom, glasbenikom dostop do vrhunskih znanj, možnost sodelovanja v številnih komornih zasedbah ali Alpe Adria orkestru klarinetov. V veliko čast si štejemo, da bo tokrat na festivalu sodelovalo tudi veliko število odličnih slovenskih profesorjev, uveljavljenih orkestrskih glasbenikov, ki bodo delili svoje znanje in dolgoletne izkušnje med aktivne udeležence festivala. Ob tej priložnosti bi rad izpostavil Slovenski dan, kjer bodo izvedene krstne izvedbe novo nastalih slovenskih kompozicij za klarinet slovenskih komponistov pod vodstvom Tomaža Habeta.

Festival je namenjen prav vsem ljubiteljem klarineta amaterskim ali profesionalnim glasbenikom skratka vsem, ki bi želeli svoje znanje poglobiti in nadgraditi. Naš projekt je že omogočil številnim mladim klarinetistom, nadaljevanje študija na uglednih mednarodnih univerzah. Zavedamo se, da so prave informacije ključne za uspešno pot in razvoj mladih glasbenikov zato na eni strani skrbimo za razvoj njihove umetniške plati kakor na drugi strani želimo omogočiti vrhunski izbor in strokovno podporo pri nakupu inštrumenta. Vse te dejavnosti so velikokrat povezane z velikimi finančnimi izdatki zato smo k sodelovanju povabili sedaj že tradicionalno največje glasbeno podjetje Yamaha Music Europe, ki nas že vrsto let podpira finančno in strokovno pri naših projektih.

Vljudno vabljeni vsi, ki ste željni novih znanj, skupnega muziciranja, vrhunske glasbe, odličnih koncertov, druženja, da se nam pridružite in z nami zamuzicirate.

Veselimo se Vašega obiska pridite in nas podprite v naši nameri, da znanje in dobra glasba razširita naša obzorja.

Vabljeni,
Boštjan Dimnik, umetniški vodja

Prijavnica v slovenskem jeziku

Prijava na seminar

Prijavnica za FESTIVAL ALPE ADRIA - KLARINET 2023

Izbira Majice:

Izbira Malice (12 € na dan):

Application form in English:

Sign up for the seminar

Application form for ALPE ADRIA Clarinet 2023

Choose yout T-shirt:

Choose your lunch (12 € per day):

Podrobnosti in program:

English catalog