Kategorije

Citre

Citre

Obstaja 18 izdelkov

Prikazanih 1-15 od 18 izdelkov

Aktivni filtri

 • 100 Slovenskih pesmi za citre-Cita Galič
  Hitri pogled

  100 Slovenskih pesmi za citre-Cita Galič

  16,00 €
  100 Slovenskih pesmi za citre-Cita Galič
 • Najlepše melodije Slovenije 2 Cita Galič
  Hitri pogled

  Najlepše melodije Slovenije 2 Cita Galič

  17,00 €
  Notna zbirka za citre
 • Najlepše melodije Slovenije 3 Cita Galič
  Hitri pogled

  Najlepše melodije Slovenije 3 Cita Galič

  17,00 €
  Notna zbirka obsega 12 skladb znanih slovenskih avtorjev, med njimi so: Pastirček (V.S.Avsenik), Moj fant je muzikant (J. Galič), Tri Bardorferjeve (R. Bardorfer), Labodi na Blejskem jezeru (I. Podpečan), Tečejo tečejo nitke (M. Ahačič), 2 uspešnici Štirih kovačev (F. Šegovc) ter številne druge večno zelene slovenske melodije. Po zbirki bodo – razen citrarjev – gotovo zelo radi posegli tudi harmonikarji ter pianisti, ker pa so podpisana vsa besedila, skupaj z akordičnimi oznakami, jih bodo zagotovo uporabljali tudi kitaristi in pevci ter še kdo.
 • Romantične citre Cita Galič
  Hitri pogled

  Romantične citre Cita Galič

  12,00 €

  Notna zbirka za citre
 • Zbirka Slovenskih popularnih / Plahutnik
  Hitri pogled

  Zbirka Slovenskih popularnih / Plahutnik

  17,00 €
  Dan ljubezni
  Ne čakaj na maj
  Poleti lastovka
  Zemlja pleše......itd...

 • Zbirka Slovenskih narodnih pesmi za citre 1/Plahutnik
  Hitri pogled

  Zbirka Slovenskih narodnih pesmi za citre 1/Plahutnik

  17,00 €
  PONATIS!
  46 pesmi
  Za standardno uglasitev priredil:
  Tomaž Plahutnik

 • Zbirka Slovenskih narodnih pesmi za citre 2/Plahutnik
  Hitri pogled

  Zbirka Slovenskih narodnih pesmi za citre 2/Plahutnik

  17,00 €
  PONATIS!
  48 pesmi
  Za standardno uglasitev priredil:
  Tomaž Plahutnik

 • Citre 1 Irena Zdolšek
  Hitri pogled

  Citre 1 Irena Zdolšek

  18,30 €
  Z učbenikom Citre 1 učenec osvoji lepo držo in štetje ter spozna že kar nekaj strun – 14 prostih strun ter G-, D- in A- struno na ubiralki v prvi legi. Poleg tega spozna tudi nekaj glasbenih izrazov. Pred zaključkom so na kratko predstavljeni predznaki kot uvod v naslednji učbenik, za konec sem pa zapisala še nekaj nasvetov glede mize, naprstnika, lege citer na mizi, uglaševanja, metronoma in strun.
 • Citre 2 Irena Zdolšek
  Hitri pogled

  Citre 2 Irena Zdolšek

  18,30 €
  V učbeniku Citre 2 se najprej ponovi snov prvega dela, s tem torej tudi drža, štetje in že osvojeni glasbeni izrazi. Zatem učenec spozna igranje v legah, in sicer v drugi in v tretji legi, poleg tega pa tudi štiri lestvice - vse s po enim predznakom (torej F- in G-Dur ter d- in e-mol). Medtem se nauči še nekaj novih glasbenih izrazov, ki se nato še večkrat pojavijo, proti koncu učbenika pa učenec spozna menjavo leg. V ta učbenik je vključenih že nekaj daljših pesmi, ki bodo temu primerno potrebovale malo več časa.
 • Citre 3 Irena Zdolšek
  Hitri pogled

  Citre 3 Irena Zdolšek

  18,30 €
  Učbenik Citre 3 se začne z utrjevanjem snovi prvih dveh učbenikov (tako glasbenih izrazov, kot vseh osvojenih tonalitet in menjave leg), nato pa se osvoji še zadnja struna na ubiralki, to je C-struna, ki je lahko zapisana na dva različna načina, tako v basovskem kot v violinskem ključu. V učbeniku spozna učenec postopoma še šest novih lestvic (D-, B- in A-Dur ter h-, g- in fis-mol), poleg tega pa novo ritmično vrednost – triolo in pa dvoglasja na ubiralki (terce in sekste). Malo pred koncem se na kratko ponovijo vse novosti, narisani kvintni krog pa omogoča pregled nad osvojenimi tonalitetami. Zaradi različnih leg je zelo pomembno, da je učenec pozoren na rimske številke, ki označujejo lege, ter zapisani prstni red, katerega se naj tudi drži.
 • Citre 4 Irena Zdolšek
  Hitri pogled

  Citre 4 Irena Zdolšek

  18,30 €
  Učbenik Citre 4·se začne z utrjevanjem. Lestvice, ki so se pojavile že v prejšnjih delih, se sedaj ponovijo, a igrajo na različne "razgibane" načine - s tem se izboljšuje gibčnost prstov, pa tudi ritem. Osvoji se pojem "zvočne barve", pojem "artikulacije" in nato kar štiri različne vrste vezav (vezaji navzgor, vezaji navzdol, zaprte in odprte vezave z naprstnikom). Temu sledita dve novi lestvici (Es-dur in c-mol), razlaga stopenj in intervalov, igranje trizvokov, igranje "kadenc" in ponovitev vse te nove snovi. Pa veliko veselja želim ob odkrivanju novih zmožnosti citer.
 • Zbirka pesmi Citre A / Zdolšek
  Hitri pogled

  Zbirka pesmi Citre A / Zdolšek

  10,00 €

  Zbirka pesmi za najmlajše CITRE A na kratko: lahkotno spoznavanje s citrami z glasbeno pravljico, glasbeno abecedo, ritmičnimi vajami, rimanimi vajami in postopno odkrivanje tonov in strun.Na 28-ih straneh se zvrsti 43 kratkih avtorskih skladbic, priredb slovenskih ljudskih pesmi in nekaj znanih otroških pesmi (med drugim Mi se imamo radi, Zajček al' se me bojiš, Lepo je pomlad na svet', Krica Kraca, Dimnikar ... ). Poleg samostojnih skladb vsebuje tudi 14 duetov, pri katerih je 2. težji glas mišljen za učitelja/- ico ali citrarja/-ko, ki igra že dlje časa.

 • Zbirka pesmi Citre B / Zdolšek
  Hitri pogled

  Zbirka pesmi Citre B / Zdolšek

  10,00 €
  Zbirka pesmi za standardno uglasitev CITRE B na kratko: izbrane priredbe slovenskih ljudskih pesmi (npr. Po morju plava ladja, Srečali smo mravljo, Drežniška ... ), starejši motivi (Bach, Haydn, Praetorius) in priredbe nekaj otroških pesmi za citre (npr. Žabja svatba, Enkrat je bil en škrat ... ). Vse skladbe so dueti. Irena Zdolšek je priredila 1. glas in napisala 2. glas pri vseh skladbicah. Zadnja, 17. skladba, je kanon. 2. težji glas je mišljen za učitelja/- ico ali citrarja/-ko, ki igra že dlje časa.