Kategorije

O PODJETJU

Originalni slovenski inštrumenti

Logotip-2.jpg

Mengeš že od nekdaj slovi kot kraj, kjer je glasba doma. Pričelo se je z mengeško godbo pred 119 leti, leta 1946 pa je bila ustanovljena tovarna glasbil Melodija, od leta 1995 pa uspešno tradicijo izdelovanja inštrumentov nadaljuje Melodija Glasbila d.o.o..

Mengeška Melodija izdeluje akustične in aerofonske inštrumente od ideje do končnega izdelka . Inštrument se začne izdelovati že v gozdu z pravilno izbiro lesa, katerega je potrebno pravilno razžagati, sušiti, kar je zelo pomembno za bodoči inštrument. Pomembna je tudi pravilna izbira obdelave, način obdelave, lepljenje lesa, urarska natančna montaža spojev in sklopov, prava izbira glasilk, ter uglasit inštrument z občutkom za zvok in posluhom. Vse to je potrebno, da lahko rečemo izdelku inštrument. Glasbila so izdelana z tehniko obdelave in sestave lesa tako, da les obdrži optimalno resonačnost in s tem seveda kvaliteto zvoka. Tako je mogoče izvabiti iz inštrumenta zelo močan rezek zvok, ali pa zelo nežen mehak zvok Uspeh odličnega zvoka, mehkega, lahkotnega igranja, ergonomske oblike je delo slovenskih strokovnjakov iz različnih področjih, tako da upravičeno trdimo, da je to slovenski izdelek za katerega je Melodija pridobila znak Slovenske kakovosti SQ, kateri zadovolji še tako zahtevnega virtuoza in zelo prijazen inštrument za začetnega manj izkušenega igralca.

Diatonična harmonika: Frajtonerca, Štajerka, Meh, Navadna harmonika ne vem še koliko imen ima ta inštrument, je res nekaj posebnega. Je inštrument kateri zveni triglasno in s prijetnim Slovenskim zvokom razveseljuje staro im mlado in je običajno vodilni inštrument v zasedbi, ali pa kot solistično glasbilo privabi veliko pozornosti.

Diatonična harmonika je izdelana iz treh sklopov: Diskantni del – desna stran, ker je več gumbov, meh, in basni del – kjer so trobente. Leseni elementi so izdelani iz resonančne smreke, nosilni elementi pa so izdelani ali iz hruške, oreha, ali javorja, Glasilke katere so vgrajene v diskantni in basovski del harmonike imajo aluminijasto ohišje, igralno pero pa je iz vzmetnega Švedskega jekla: Meh je izdelan iz lepenke katera je na zgibih prevlečena z ovčino. Harmoniko odlikujejo pravi material, kateri mora biti pravilno pripravljen, akustična konstrukcija, argonomska oblika, odlična mehanika, ter odlični mojstri brez katerih harmonika ne bi bila inštrument.

Zato vam v Melodiji nudimo prav to in prepričani smo, da lahko ustrežemo vsaki vaši želji pri diatonični harmoniki s pestrim izborom, kvaliteto in ceno. Nudimo vam tudi popravilo in uglaševanje vseh vrst harmonik.

Z vašim interesom smo pripravljeni pripraviti predstavitev naših izdelkov po vaših potrebah, vam inštrumente predstaviti, lahko jih boste tudi preizkusili in odgovorili vam bomo na vaša zastavljena vprašanja.

Servis

Logotip-2.jpg

»Zelo strokoven servis vseh vrst, blagovnih znamk in tipov harmonik.«

Tako servisiramo blagovne znamke kot so: Melodija, Hohner, Pigini, Bugari, PaoloSoprani. Scandali, Weltmaister, Delicia, Zupan, Rutar, Beltuna in druge. Za vse te blagovne znamke harmonik zagotavljamo kvalitetne servisne storitve in originalne nadomestne dele, ter odlično uglaševanje harmonik. Za vse servisne storitve garantiramo z eno letno garancijo na opravljeno storitev ali vgrajen material. Z vašim interesom smo pripravljeni pripraviti predstavitev naših izdelkov po vaših potrebah, vam inštrumente predstaviti, lahko jih boste tudi preizkusili in odgovorili vam bomo na vaša zastavljena vprašanja.

Podjetje Melodija Glasbila d.o.o. proizvodnja, trgovina in marketing ima svoje prostore na Trdinovemu 4 v Mengšu, telefon 01/7237-578, najdete nas tudi na spletni strani www.melodija.si.

Trgovina

Logotip-2.jpg

Vljudno vas vabimo na ogled in preizkus naših inštrumentov. Melodija kot proizvajalec glasbil sodeluje z zavodom republike Slovenije za šolstvo pri pripravi učnega načrta za diatonično harmoniko tako, da inštrumenti Melodija izpolnjujejo vse zahteve šolskega učnega programa.

Za najmlajše učence smo izdelali povsem novo diatonično harmoniko velikosti 32x19 cm, teže 4,5 kg, z obsegom igranja 34 gumbov na diskantni strani, z 1 (enim) dodatnim (Slakovim) gumbom in 6 (šestimi) helikon basi. Harmonika ima enak obseg igranja kot večja harmonika, gumbi so manjši in razporeditev se pravi razmak in trdota gumbov je prilagojena otroški roki, tako da smo tudi pri tej harmoniki upoštevali argometrijo in kar je zelo pomembno velikost in težo harmonike. Saj otrok ne more uspešno igrati s preveliko in predvsem pretežko harmoniko, kar tudi slabo vpliva na otrokovo zdravje se pravi preveliko obremenitev hrbtenice. Za odrasle učence smo izdelali po navodilih študijske skupine zavoda za šolstvo 3(tri) vrstne 3(tri) glasne diatonične harmonike dimenzije 36x20 cm, teže 6,4 kg, obsega 34 gumbov na diskantni strani, z 1 (enim) dodatnim ( Slakovim) gumbom, 6 (šestimi) helikon basi, zelo kvalitetnega lesa, mehanike in glasilk, odličnega tesnjenja in prijetnega zvoka. Še zahtevnejšim virtuozom pa lahko ponudimo harmonike dimenzije 38x20 cm teže 6,6 kg, 3(tri) vrstne 3(tri) glasne, obsega 37 gumbov na diskantni strani, s 3(tremi) ali več dodatnimi gumbi, 6 (šestimi) helikon basi, izbranega lesa, odlične mehanike lahkotnega igranja in odličnih glasilk Italijanskega proizvajalca. Za vse harmonike nudimo glasilke treh kakovostnih razredov : Super dural s kombinacijo Amano basov in Amano glasilke. Diatonične harmonike imajo 5(pet) letno garancijo..

Logotip-2.jpg

Melodija Mengeš izdeluje tudi odlične klavirske harmonike in sicer :
60 basne dvoglasne, 80 in 96 basne triglasne in 96 ter 120 basne štiriglasne klavirske harmonike. Vse so izdelane iz kakovostnega lesa, zaščitene z celuloidno prevleko v beli, rdeči ali črni barvi. Te harmonike so zelo primerne za šolo obvezne otroke, z zelo mehko tipkovnico in bas mehaniko, veliko izbiro registrov, ergonomske oblike in prijetnega videza. Harmonike odlikuje točnost izdelave, teža, zvok, dolga življenjska doba in zagotovljen servis.

V našem podjetju Melodija vam poleg odličnih inštrumentov nudimo tudi strokovno svetovanje pri nakupu, možnost preizkusa večjega števila inštrumentov in pri izdelavi harmonike upoštevamo vse vaše želje - tako strokovne kot vizualne.

Izkaznica podjetja

Firma MELODIJA GLASBILA proizvodnja, trgovina in marketing d.o.o.
Skrajšana firma MELODIJA GLASBILA d.o.o.
Vložna številka 11342300
Registrirano Okrožno sodišče v Ljubljani
Datum vpisa 07.11.1991
Zavezanec za DDV DA
Ident. št. za DDV SI 35936894
Matična številka 5529425000
Poslovni naslov Trdinov trg 4, 1234 Mengeš
Telefon 01 / 7237 - 578
Mobilni telefon 041 / 318 - 950
E-pošta info@melodija.si, trgovina@melodija.si,